PROJECT DETAIL

CLIENT:Microsoft

DATE:02 sep, 2015

CATEGORY:Transformatie programma

ONLINE:blogs.microsoft.nlMarcel Timmer – Innovation Lead bij Microsoft Nederland – over mijn inzet: “Josje ondersteunt en adviseert ons op meerdere manieren in ons innovatietraject. Haar kennis van traditioneel projectmanagement, scrum, Lean Six Sigma en communicatie zijn daarbij zeer waardevol. Resultaat en transparantie staan voorop in haar werk, je weet precies wat je aan haar hebt. Zo heeft ze een transformatie-dashboard ontwikkeld, een agile marketing werkmethode opgezet en ge├»mplementeerd en coached ze medewerkers in operational excellence. Ik beveel haar van harte aan als steun en toeverlaat in elk project.”

In deze rol hielp ik het senior management om de operationele (agile) kwaliteit binnen de organisatie uit te bouwen. Daarbij werkte ik als scrum master aan agile pilot projecten en als agile consultant voor het senior management team en innovatie team:

  • Ik ondersteunde het hoofd interne communicatie en innovatie lead in het vormgeven van de interne campagne.
  • Ik ontwikkelde ik een transformatie dashboard, zowel digitaal als in de fysieke ruimte.
  • Ook mocht ik kennis maken met allerlei initiatieven binnen de organisatie die betrekking hebben op innovatie; zo kon ik mij bijvoorbeeld inzetten voor het leren coderen aan kinderen op basisscholen via CodeUur.