PROJECT DETAIL

CLIENT:Microsoft

DATE:02 sep, 2015

CATEGORY:Transformatie programma

ONLINE:blogs.microsoft.nlMarcel Timmer – Innovation Lead bij Microsoft Nederland – over mijn inzet: “Josje ondersteunt en adviseert ons op meerdere manieren in ons innovatietraject. Haar kennis van traditioneel projectmanagement, scrum, Lean Six Sigma en communicatie zijn daarbij zeer waardevol. Resultaat en transparantie staan voorop in haar werk, je weet precies wat je aan haar hebt. Zo heeft ze een transformatie-dashboard ontwikkeld, een agile marketing werkmethode opgezet en geïmplementeerd en coached ze medewerkers in operational excellence. Ik beveel haar van harte aan als steun en toeverlaat in elk project.”

Waarom deze opdracht? 

In 2015 vroeg de toenmalige CFO van Microsoft mij of ik hen wilde helpen met het vraagstuk wat een growth mindset is en hoe je die kunt inzetten om als organisatie te veranderen.

Wat heb je aan concreet resultaat geleverd?

Ik hielp het senior management om de operationele (agile) kwaliteit binnen de organisatie uit te bouwen. Dat deed ik door aan agile pilot projecten te werken en door in gesprek te gaan met kansrijke initiatieven in de organisatie.

Dat betekende concreet:

  • Ik ontwikkelde samen met de manager interne communicatie en de innovatie lead de interne campagne voor het veranderprogramma.
  • Ik bood een nieuw perspectief op initiatieven in de organisatie; ik liet zien waarom zij voorbeelden zijn van een growth mindset
  • Ik ontwikkelde ik een transformatie dashboard, zowel digitaal als in de fysieke ruimte.
  • Ik maakte kennis met allerlei initiatieven binnen de organisatie die betrekking hebben op innovatie; zo kon ik mij bijvoorbeeld inzetten voor het leren coderen aan kinderen op basisscholen via CodeUur.