Overzicht

In 2015/2016 zette de ABN AMRO Clearing Bank in op verbreding en verdieping van scrum als werkmethode binnen IT. De Clearing Bank wilde de volgende stap zetten in een agile transformatie. In mijn rol als Scrum Master heb ik meerdere teams gecoached, waaronder het Client Reporting team en Regulatory Reporting team. Beide met als doel om de agile volwassenheid binnen de teams te vergroten en de rol van Scrum Master en Product Owner op de kaart te zetten.

Project

Transformatieprogramma bij ABN AMRO Clearing Bank

Klant

ABN AMRO

Wat heb ik gedaan
  • Teamcoaching Client Reporting en Regulatory Reporting teams, waarbij in het team de interculturele verschillen groot waren
  • Business en IT leren werken met relatieve inschatting en story points
  • Neerzetten van de rol van Scrum Master
  • Teamcoaching (groepsdynamica, teamafspraken, etc.)
  • PO coaching roadmap ontwikkeling Regulatory Reporting

“Josje is een ervaren agile/scrum master en coach. Ze heeft voor ons een team gecoached om meer Agile te gaan werken. Dit team heeft vervolgens een belangrijk project via een agile werkwijze naar volle tevredenheid opgeleverd. Het team is beter gaan samenwerken en ook de tevredenheid van de individuele teamleden is vergroot. Het project diende als showcase om de toegevoegde waarde van agile werken aan te tonen in onze organisatie en is daarin geslaagd. Josje is open, eerlijk en transparant. Ze heeft veel ambitie en haar enthousiasme is aanstekelijk voor de rest van het team.”

Paul van VlaanderenServicemanager en directe opdrachtgever