Skip to main content

Als organisatiecoach breng ik twee werelden samen: Agile Lean & Communicatie. Ik help teams en professionals om het ‘echte’ gesprek met elkaar te voeren en opnieuw verbinding aan te gaan met elkaar. Door de mens centraal te zetten creëer ik een blijvende verandering en sterke teams. 

De afgelopen 15 jaar werk ik als agile coach in organisaties met verandervraagstukken aan IT oplossingen, innovatie en transformatie programma’s. Die rol vervul ik zowel aan de businesskant als binnen de IT.  Ik heb een passie voor digitale oplossingen. Ik ben opgeleid tot communicatiespecialist en ben gecertificeerd agile en lean professional.

Binnen het werkveld van agile transformatie en communicatie heb ik uitgebreide ervaring en combineer ik verschillende vaardigheden en disciplines. Bouwstenen in mijn aanpak zijn:

 1. Mensgerichte aanpak – Ik herstel wat uit verbinding is en ga dieper in op waar weerstand is.
 2. Nieuwe manieren van besluitvorming – Samen met de organisatie bouw ik aan nieuwe manieren van besluitvorming en samenwerken, door agile en lean methodes en frameworks in te zetten
 3. Visueel verandermanagement – Ik maak visuele verandertaal en concepten in verschillende vormen (kijk maar eens op Agileicons.com)
 4. Communicatiestrategie – Voor veranderprogramma’s ontwikkel ik interne communicatiestrategie.
 5. Beïnvloeding –  Voor teambuilding en stakeholdermanagement zet ik mijn kennis van lichaamstaal en ondervragingstechniek in voor het positieve.

Ik ben expert in de volgende disciplines:

Wie is Josje verder?

Ik beoefen verschillende vormen van expressie, zoals zingen, tekenen, dansen met hoelahoop en ben dol op interior design.
Toen ik 20 jaar oud was liet ik mijn vertrouwde omgeving achter me en startte helemaal alleen opnieuw, buiten de Christelijke gemeenschap waarin ik ben opgegroeid. Hierdoor begrijp ik psychologische veiligheid, discipline en groepsdynamiek op een niveau dat dieper gaat dan de oppervlakte. Ook heb ik geleerd om door lichaamstaal te lezen mensen in te schatten; dit was een van mijn overlevingsstrategieën.
Energie management is belangrijk voor me. Ik start mijn dag met intermitted fasting en probeer zo min mogelijk suiker en snelle koolhydraten te eten.
Ik heb een dochter van 9 genaamd Valerie en een zoontje van 4, James.

Ik ben gecertified:

 1. Scrum Master
 2. SAFe 5 aglist
 3. Lean consultant (Green belt)
 4. Transactionele Analyse coach
 5. Certified Interrogation Expert (Leugendetectie en lichaamstaal en expert)
 6. Projectmanager (PRINCE2)

Als organisatiecoach en verandermanager combineer ik deze disciplines, waardoor de energie in groepen gaat stromen en communicatie onderling verbetert.

Geïnteresseerd?

Ik help bedrijven om concreet en zichtbaar
businessresultaat neer te zetten.

Neem contact op